Uw Volvo elektronica in goede handen, laat het repareren bij de man die er ook wat over vertellen kan!
Elke teller telt

Modeljaar 2005 is een grote update, alle elektronica is gewijzigd.

Met modeljaar 2005 is echt alles anders! De CEM is van geheel andere opbouw dan de voorgaande modeljaren. Ook wordt de LIN bus veel meer toegepast. deze 1 draads communicatietechniek werd voorheen alleen bij sirene, schuifdak, lichtschakelaar en parkeerkachel toegepast. Nu worden de ruitenwissers, richtingaanwijzer, cruise en audiobediening, parkeersensoren evenals de dynamo en het kachelsysteem ermee geregeld. Diagnose stellen aan LIN bus vereist een andere insteek: bijna altijd zitten er meerdere componenten op hetzelfde lijntje, wanneer er 1 fout gaat hebben ze daar allemaal last van. veel voorkomend is de luchtkwaliteitssensor die rechts in de luchtinlaat zit, wanneer die verzuurd, wat na enkele jaren gebeurd dan genereert die foutcodes en kan zelfs de hele rechter helft van het kachelsysteem van slag raken, storing zoeken is dan altijd: alle componenten op deze data lijn afkoppelen en stuk voor stuk weer aansluiten tot de het fout gaat. Verder is de verlichting anders geregeld om de vaak sneuvelde lampjes bij dagrijlichten wat te compenseren is de verlichting meer regeld met elektronica en PWM signalen.

Bij de gewijzigde CEM komen in het begin problemen voor van waterintrede langs de paravant waar de bekabeling van de motorruimte op de CEM zit aangesloten, dit kunnen we vaak goed herstellenVoorbeelden van een CEM die waterintrede via de paravant gehad heeft, dit hoort bij modeljaar 2005/2006.


Zelfs deze CEM is nog gered: door de processor op een donor over te zetten rijdt deze Volvo gewoon weer zonder klachten. 

Bij deze CEM is een slechte verbinding de oorzaak, deze heeft geen waterintrede gehad.


Bij de 2005 modeljaren komen ook storingen voor aan het kachelsysteem, zowel de LIN bus kan fout gaan als ook de ventilatorregeling, ook voor een defecte interieur temperatuur opnemer heeft ETS een oplossing.

Verder zijn de HU-650 en HU-850 gekend vanwege allerhande storingen als geen geluid, geen ontvangst, uitvallende nachtverlichting,  eigenzinnige volumeregeling of bronkeuze, allemaal goed te herstellen. Ook voor mechanische problemen zowel van de 1CD speler als de 6CD wisselaar heeft ETS oplossingen.