Het demonteren van het instrumentenpaneel begint met het loshalen van de “pet” , het bovendeel van het dashboard.

Als de wagen is uitgerust met een passagiersairbag  moet eerst het dashboardkastje gedemonteerd worden en de airbag eruit gehaald worden, wees hierbij voorzichtig en haal eerst de accu los, denk ook  aan de eventuele radiokode.

Alle gebruikte schroeven voor de “pet” zijn Torx 25

Demonteer de beide zijroosters, verwijder hiervoor eerst de kunststof plugjes (1)

 

Alle blaasmonden moeten eruit, let hierbij op de bevestigingsclips.

 Verwijder de bovenste speakerroosters en verwijder de hogetonenluidsprekers indien aanwezig en haal ook schroef (2) weg

 

 Verwijder alle schroeven zoals hieronder aangegeven met een pijl en haal de pet eraf.

 

Het instrumenten paneel kan nu simpelweg uitgenomen worden door de Grolsch clipsen los te halen en de stekers los te nemen, bij een turbo moet ook het laaddrukslangetje  los gehaald worden. Verwijder nu alle schroefjes (Torx 10) (een electrische schroevedraaier bewijst nu goede diensten!) en de 3 kleine PZ1’jes.  Haal de achterplaat en de printplaat los, de printplaat klemt nogal op de contactpennen van de meters, laat de steker naar het klokje/info-instrument erop zitten, deze komt als een geheel mee los.

 

 

 

Vernieuw ook gelijk de 4 lampjes van de schaalverlichting: 12v 3watt wedgebase (Philips 12256) en geen 5 watt zoals veel gedaan wordt, daar verbrandt het kunststof van.

Vernieuw ook gelijk de beide  lampjes van het uurwerk/info-instrument 12v 1,2watt met aangesoldeerde fitting Volvo nr 966326 / Philips 12598

Montage van het geheel in omgekeerde volgorde, let na montage goed op de gangbaarheid van de dagtellerknop en zorg er ook voor dat het stekertje van de stappenmotor erop zit.

Veel fijne kilometers gewenst!

 

 

 

 

 Het telwerkje is nu eenvoudig weg eruit te pakken, aan de zijkant zitten 2 kruiskop schroeven: als je deze loshaalt pak je de stappenmotor eraf en kun je het tandwieltje vernieuwen, let hierbij op dat het afgebroken tandje ook verwijderd wordt anders draait hij straks nog niet…

Erich Technical Support | info@ets1.nl

to Top of Page